Rallyproducten

Rally producten is onderverdeeld in vier categorieën. Scroll naar beneden om informatie te vinden over Privé-Rallycursus, Rally Clipbord, Tabellenboeken en Jaarboeken.

 

Privé -Rallycursus

Een privé-rallycursus wordt gegeven aan rijder en navigator, als equipe.

Uiteraard komen diverse systemen van het kaartlezen aan de orde, maar juist de communicatie tussen rijder en navigator wordt uitgebreid besproken.

Eerst komt de theorie ter sprake, daarna wordt er een route gereden, waarbij Jan Berkhof zelf achterin gaat zitten en aangeeft wat men zou moeten doen om een klassieke rally zo goed mogelijk te rijden.

 

Rally Clipbord

De jarenlange rallyervaring van Jan Berkhof staat garant voor het ideale clipbord.

Gemaakt van licht, maar sterk zwart kunststof in een formaat van 24 bij 36 cm en voorzien van een klein ingebouwd atoomklokje, een zendergestuurd digitaal klokje waarmee u altijd over de exacte rallytijd beschikt.

Het clipbord is voorzien van een flexibele houder voor pen of potlood, plus uiteraard een clip voor de routebescheiden. De onderkant is voorzien van geprofileerd schuimrubber zodat het clipbord niet gaat schuiven.

De kosten van het slechts 320 gram wegende HRO-clipbord bedragen € 55,00 inclusief verzendkosten (binnen Nederland)

  

      Inclusief radiogestuurd digitaal klokje

 

 

Tabellenboeken

Bij de meeste historische rally’s is er sprake van zogenoemde regelmatigheidsetappes (RP’s).

Daarbij gaat het erom een route af te leggen met een (door de organisatie opgegeven) gemiddelde snelheid. Dit moet op de seconde nauwkeurig, elke seconde afwijking telt hierbij als strafseconde.

De HRO heeft door haar ervaring een tabellenboek ontwikkeld dat in de praktijk het meest praktisch blijkt te zijn.

Alle gemiddelde snelheden van 40,0/40,1/40,2 tot en met 50,0 km per uur staan erin vermeld en hebben ieder hun eigen pagina. Iedere 100 meter (t/m een lengte van 36 km) worden de ideale rijtijden vermeld. Het geheel is ingebonden in een stalen ringband en beschermd middels een transparant voor- en achterblad (Wiro-O-Luxe).

De kosten voor dit bijzonder handige HRO Tabellenboek bedragen € 22,50 inclusief verzendkosten (binnen Nederland).

 

Jaarboeken

Naar aanleiding van een aantal activiteiten van de Historic Rally Organization was het in 1999 een logische stap om ook een naslagwerk te maken.

In het voorwoord van het eerste jaarboek sprak de HRO de hoop uit dat het boekwerk met verslagen, uitslagen, standen en informatie veel leesplezier zou bieden en een naslagwerk zou gaan worden.

De HRO heeft het jaarboek 10 maal uitgebracht en de editie 2008-2009 werd de laatste. Alle kampioenschapsrally’s kregen 10 jaar lang ruime aandacht, maar ook van andere evenementen werd pakkend verslag gedaan door de schrijvers, die allen zelf deelnamen.

De Historische Rallyjaarboeken zijn een aanwinst voor de boekenkast van iedereen die interesse heeft voor de historische ritten- en rallysport.

Er zijn nog een beperkt aantal rallyjaarboeken leverbaar. De kosten bedragen € 7,50 per stuk inclusief de verzendkosten.